Smakmötet 2019 i samarbete med Lantbrukarnas Riksförbund
Varmt välkommen till Smakmötet 2019, där Sveriges främsta kockar provar, bedömer och utser de finaste råvarorna från landets mest ambitiösa producenter i kategorierna fågel, gris och nöt.
Datum: Den 21 oktober 2019
Tid: Kl. 10.00 – 18.00
Plats: Gamla Riksarkivet, Birger Jarls Torg 2a, Riddarholmen, Stockholm
Årets event utgörs av en heldag på Gamla Riksarkivet där kockar och representanter från hela livsmedelskedjan möts i fördjupande panelsamtal om framtidens kött med fokus på ursprung, hållbarhet och utveckling.
Vi kommer att ha förmånen att träffa och lyssna till den isländska kocken Haflidi Halldorsson, tillika VD för Icelandic Lamb, som föreläser om ”The value of heritage breed” (föreläsningen är på engelska). Maria Forshufvud, VD Svenskmärkning, presenterar ursprungsmärkning på restauranger. LRF region Sydost och Länsstyrelsen i Kalmar delar med sig av erfarenheter från ett pågående får & lammprojekt.
Det blir en dag fylld med inspirerande samtal. Vi blir bjudna på måltider med fokus på kvalitet och hållbarhet, signerade Stefan Eriksson, Restauranglabbet och provningsledare Exceptionell råvara.
Anmäl dig till Smakmötet här
Senast den 17:e oktober vill vi ha din anmälan.
Råvarufakta för producenter. (ladda ner) Skickas in senast den 14/10.
Allmänt program
10.00 | Välkommen till Smakmötet 2019. Presentatör: Ingela Stenson, strateg och omvärldsanalytiker |
10.10 | Anita Lindström, verksamhetsledare Exceptionell råvara hälsar välkommen till dagen. |
10.15 | Ursprungsmärkning på restauranger. Maria Forshufvud, VD Svensk märkningen. |
10.30 – 12.00 | Provningar nöt. |
10.45 | Tala smak – gris. En kartläggning av grisköttets smaker och sensoriska egenart. Lars Peder Hedberg, grundare Tala Smak AB. |
12.00 – 13.30 | Provningar gris. |
12.00 | Lunch. |
12.30 | The value of heritage breed. Haflidi Halldorsson, kock och VD Icelandic Lamb |
13.30 – 15.00 | Provningar fågel. |
13.45 – 14.15 |
Svensk djuruppfödning ur ett hållbarhetsperspektiv (paneldebatt) |
15.15- 15.30 |
Exceptionell råvara får & lamm i Kalmar län, ett pågående utvecklingsarbete. |
15.30 | Diplomering. |
16.00 | Mingel. |