Exceptionell Råvara till Åland
Ett 40-tal personer deltog i det första utvecklingsmötet på Åland som arrangerades av Hushållningssällskapet den 12 mars. På plats fanns kockar verksamma på restaurang och turistanläggningar, kocklärare och kockelever. Från producentsidan var det de flesta fåruppfödare, enstaka nöt och gris-producenter. Dagen följdes även av rådgivare från Ålands hushållningssällskap och landsbygdsutvecklare. Provningsledare var Stefan Eriksson och […]
Smakmötet-en hyllning till svenska råvaror
Det var fullt på Restaurangakademien den 30 oktober när Exceptionell Råvara arrangerade årets Smakmöte. Ett 40 tal kockar deltog i smakjuryn som under dagen bedömde 27 råvaror (varav 2 var referensråvaror), av gris, fågel, lamm/får och nöt varav 3 tackor, 1 gris och 4 nötråvaror fick utmärkelsen Exceptionella. Tackakött är fortfarande en relativt ny råvara […]
Exceptionella Råvaror och resultat Smakmötet
8 råvaror fick utmärkelsen Exceptionella på årets Smakmöte där ett 40 tal kockar uppdelade i olika smakjurygrupper bedömde totalt 27 råvaror varav 2 var refererensråvaror. Högst poäng, 39,96, fick en 62 månader gammal Wagyu/Brown Swiss från producenten Alpha Wagyu i Dalstorp. Utmärkelsen Exceptionell Råvara innebär att producenten får använda Exceptionell råvaras märkning för råvaror producerade […]
Tackaköttsprovning i Jönköping
Under ett år har Region Jönköpings Län, Länsstyrelsen i Jönköping, LRF, Vi kan mat och Hushållningssällskapet Jönköping tillsammans genomfört kurser, seminarier, vandring i fårhagen med kockar mm för att lyfta tackakött. -denna fantastiska råvara som vi vill att fler ska upptäcka. Den 23 oktober fick vi i Exceptionell Råvara äran att vara en del av […]