
Tackaprovning i Jönköping 23 oktober
Är du lamm/fårproducent och vill du få feedback på ditt tackakött av professionella kockar? eller är du kock och vill prova denna fina råvara som flera gånger fått högsta poäng på våra smakmöten? Missa inte detta unika tillfälle. Tid: 09.30-15.00Plats: Restaurangskolan Bäckadalsgymnasiet, JönköpingFör vem: Kockar och lamm/fårproducenter i Jönköpings län med omnejdMötet är ett samarbete […]

På jakt efter nya hållbara affärsmodeller
I början av året reste en grupp bestående av 21 kockar och bönder i Exceptionell Råvaras regi till Norra Kalifornien för att hitta nya vägar till marknaden. Studieresan var en del av projektet ”Kortare livsmedelskedjor” och finansierad av Europeiska Jordbruksfonden. Målet var att titta närmare på hållbara affärsmodeller mellan restauranger och producenter som skulle kunna […]

Fågel är en liten kategori men väldigt spännande”
”Superfin, jättegod med djupa smaker” var en av omdömena när kockarna diskuterade den 200 dagar gamla tupp av rasen Australorp som producenterna Mark och Sofia, Stackvallen, Krokhult tagit med till dagens utvecklingsmöte som hölls på Restaurang Petri. På mötet provades även en 112 dagars Bresse höna från samma producent som hade ”super super gott fett!” […]

Spännande bredd när vi provade nöt i Göteborg
Spännande bredd och givande dialog när nötköttsproducenter, kockar verksamma i regionen och branschen möttes i Göteborg den 15 maj