
Utvecklingsmöte fågel och gris 12 maj
Fågel och gris på Stockholms StadshotellDen 12 maj var det dags för nästa utvecklingsmöte på nyöppnade Stockholms Stadshotell då vi provade gris och fågel. – Det var en sensationellt bra provning, en av de bästa på ett utvecklingsmöte vi haft när det gäller kvalitén på råvaror, menar provningsledare Stefan Eriksson och berättar att av 9 […]

Utvecklingsmöte lamm, får och nöt 5 maj
I maj arrangerade Exceptionell Råvara två utvecklingsmöten i Stockholm. Det första ägde rum på Restaurang Svartengrens den 5 maj då vi provade nöt och lamm/får. Deltog gjorde 12 kockar och 7 producenter varav 4 var deltog på sitt första utvecklingsmöte.- Riktigt roligt att det kom så många nya producenter och att vi fick prova nya […]

Hur kan kockar och producenter samarbeta mer?
23 september bjöd vi in till ett dialog-och inspirationsseminarium på temat ”Råvaror, relationer och hållbara affärsmodeller” som ett avslut på projektet Kortare Livsmedelskedjor och för att fånga upp de upplevelser och reflektioner deltagarna gjorde som följde med på föreningens studieresa till Kalifornien 2023. Under eftermiddagen varvades korta föredrag med exempel på nära, långsiktiga och hållbara […]

16 oktober ”Smak som konkurrenskraft”
Den 16:e oktober var Exceptionell Råvara en del av scenprogrammet på Elmia Lantbruk i Jönköping. Det blev ett livesamtal om kunskapsdelning, kvalitétsutveckling och konkurrenskraft när kocken Gustav Arnell tillagade bonden Ulrica Björnhag, Hagshultskossornas råvaror. Exceptionell Råvaras verksamhetsledare Lotta Strinnholm modererade samtalet utifrån frågeställningen ”bonden är expert […]