
Producentmötet
Anna Bendelin och Jimmy Glifberg köpte sin gård som går under namnet BondeBlom i Burs på södra Gotland sommaren 2019. Nu är det andra året som de båda arbetar heltid med gårdens produktion. De brinner för det småskaliga lantbruket där djur och växter får växa och utvecklas utifrån sina naturliga förutsättningar och har därför valt […]

Fantastiska råvaror på vårens provningar
Under första delen av maj månad genomfördes fyra utvecklingsmöten på lika många restauranger runt om i Stockholm där sammanlagt nitton svenskproducerade råvaror studerades och provsmakades och bedömdes av professionella kockar. “Otroligt aptitretande”, “Magisk marmorering”, “Top tre av alla grisar jag ätit” var några av de fina omdömen som mötte producenterna som deltog.Bild: stor koncentration vid […]

Digital producentträff 23/8
-Hur kan du som bonde använda exceptionell råvara för att utveckla dina produkter? -Behöver du konkreta tips på hur du ska förbereda din råvara till ett utvecklingsmöte eller till Smakmötet? -Vill du träffa andra producenter med höga ambitioner och som strävar efter att nå hög kvalité på sina råvaror?Oavsett var du befinner dig i din […]

Förpacka och presentera råvaran rätt
Under de tio år som Exceptionell Råvara arrangerat provningar har vi lärt oss en hel del av vad som påverkar en råvaras kvalité. ”Det är viktigt med omsorg om detaljerna- att hålla hög kvalité rakt igenom” säger Stefan Eriksson, Exceptionell Råvaras provningsledare. Två viktiga parametrar vid bedömning är utseende och förpackning då ett av bedömningskriterierna […]