Skip to content

Smakmöte press – program

Program för press

Anmäl dig till Smakmötet här
Senast den 17:e oktober vill vi ha din anmälan.

9.00

PRESSFRUKOST

Anita Lindström, verksamhetsledare Exceptionell råvara och värd för Smakmötet, Viktoria Östlund, LRF Kött hälsar välkommen.

Hur vill vi äta kött? Elina Matsdotter, hållbarhetschef Svenskt Kött, presenterar en undersökning över konsumenters köpbeteende.

10.00 Välkommen till Smakmötet 2019.
Presentatör: Ingela Stenson, strateg och omvärldsanalytiker

10.10 Anita Lindström, verksamhetsledare Exceptionell råvara hälsar välkommen till dagen.

10.15  Ursprungsmärkning på restauranger. Maria Forshufvud, VD Svensk märkningen.
10.30 – 12.00 Provningar nöt.
10.45 Tala smak – gris. En kartläggning av grisköttets smaker och sensoriska egenart. Lars Peder Hedberg, grundare Tala Smak AB.

12.00 – 13.30 Provningar gris.
12.00 Lunch.
12.30 The value of heritage breed. Haflidi Halldorsson, kock och VD Icelandic Lamb
13.30 – 15.00 Provningar fågel.
13.45 – 14.15 

Svensk djuruppfödning ur ett hållbarhetsperspektiv (paneldebatt)
Kockarna Fredrik Johnsson, krögare Restaurang Volt, samt Ulrika Brydling,  krögare Brydlings, debatterar med Jens  Berggren, hållbarhetsexpert, LRF, Jan Forssell, ordförande Sveriges Nötköttsproducenter, Jeanette Elander, ordförande Sveriges Grisföretagare, Elof Nilsson, vice ordförande Svenska Fåravelförbundet. 
Moderator: Viktoria Östlund, LRF Kött

15.15- 15.30

Exceptionell råvara får & lamm i Kalmar län, ett pågående utvecklingsarbete. 
Rose-Marie Winqvist verksamhetsutvecklare LRF Sydost, Claes Lövgren, konsult, Mathias Larsson Länsstyrelsen Kalmar.

15.30 Diplomering.
16.00 Mingel.