Exceptionell Råvara

swedish exceptional food

  • Formulär
    • Fågel – instruktion & råvarufakta
    • Gris – instruktion & råvarufakta
    • Lamm/får – instruktion & råvarufakta
    • Nöt – instruktion & råvarufakta
  • Resultat
  • Om föreningen
    • Om föreningen
    • Historik
  • Press
  • Kontakt

Smakmöte press – program

Program för press

Anmäl dig till Smakmötet här
Senast den 17:e oktober vill vi ha din anmälan.

9.00

PRESSFRUKOST

Anita Lindström, verksamhetsledare Exceptionell råvara och värd för Smakmötet, Viktoria Östlund, LRF Kött hälsar välkommen.

Hur vill vi äta kött? Elina Matsdotter, hållbarhetschef Svenskt Kött, presenterar en undersökning över konsumenters köpbeteende.

10.00 Välkommen till Smakmötet 2019.
Presentatör: Ingela Stenson, strateg och omvärldsanalytiker

10.10 Anita Lindström, verksamhetsledare Exceptionell råvara hälsar välkommen till dagen.

10.15  Ursprungsmärkning på restauranger. Maria Forshufvud, VD Svensk märkningen.
10.30 – 12.00 Provningar nöt.
10.45 Tala smak – gris. En kartläggning av grisköttets smaker och sensoriska egenart. Lars Peder Hedberg, grundare Tala Smak AB.

12.00 – 13.30 Provningar gris.
12.00 Lunch.
12.30 The value of heritage breed. Haflidi Halldorsson, kock och VD Icelandic Lamb
13.30 – 15.00 Provningar fågel.
13.45 – 14.15 

Svensk djuruppfödning ur ett hållbarhetsperspektiv (paneldebatt)
Kockarna Fredrik Johnsson, krögare Restaurang Volt, samt Ulrika Brydling,  krögare Brydlings, debatterar med Jens  Berggren, hållbarhetsexpert, LRF, Jan Forssell, ordförande Sveriges Nötköttsproducenter, Jeanette Elander, ordförande Sveriges Grisföretagare, Elof Nilsson, vice ordförande Svenska Fåravelförbundet. 
Moderator: Viktoria Östlund, LRF Kött

15.15- 15.30

Exceptionell råvara får & lamm i Kalmar län, ett pågående utvecklingsarbete. 
Rose-Marie Winqvist verksamhetsutvecklare LRF Sydost, Claes Lövgren, konsult, Mathias Larsson Länsstyrelsen Kalmar.

15.30 Diplomering.
16.00 Mingel.

KALENDARIUM 2022

2 maj
Utvecklingsmöte FÅGEL
Lokal: Petri Restaurang, Stockholm
Tid: 10.00-14.00
Adress: Kommendörsgatan 16, Stockholm

Anmälan

3 maj
Utvecklingsmöte GRIS
Lokal: Stockholms Hotell-och restaurangskola
Tid: 10.00-14.00
Adress: Arenavägen 60, Johanneshov

Anmälan

9 maj
Utvecklingsmöte NÖT
Lokal: Svartengrens, Stockholm
Tid: 10.00-14.00
Adress: Tulegatan 24, Stockholm

Anmälan

10 maj
Utvecklingsmöte LAMM/FÅR
Plats: Brutalisten, Stockholm
Tid: 10.00-14.00
Adress: Regeringsgatan 71, Stockholm

Anmälan

31 oktober
Smakmöte, Stockholm

Anmälan

__________________________

Tidigare möten 2021

10 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte LAMM/FÅR
Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Arenavägen 60, Johanneshov

11 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte NÖT
Svartengrens
Tulegatan 24, Stockholm

17 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte FÅGEL
Ateljé Gastrologik
Artellerigatan 14, Stockholm

18 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte GRIS
L´Avventura
Sveavägen 77, Stockholm

24 maj - Göteborg
Utvecklingsmöte, värd KLS Ugglarps
Restaurang Bhoga
Norra Hamngatan 10, Göteborg

26 maj - Malmö
Utvecklingsmöte, värd KLS Ugglarps
Restaurang Mutantur
Erik Dahlbergsgatan 14, Malmö

4 oktober - Kalmar
Utvecklingsmöte i samarbete med KLS Ugglarps

5 oktober - FÅR/LAMM, Kalmar
Utvecklingsmöte FÅR/LAMM i samarbete med Länsstyrelsen i Kalmar.

1 november
SMAKMÖTE, Stockholm

Följ oss på Instagram

 

samarbetspartner

  

  • Formulär
    • Fågel – instruktion & råvarufakta
    • Gris – instruktion & råvarufakta
    • Lamm/får – instruktion & råvarufakta
    • Nöt – instruktion & råvarufakta
  • Resultat
  • Om föreningen
    • Om föreningen
    • Historik
  • Press
  • Kontakt

Copyright © 2022 · Foodie Child Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress