Smakmötet 2019 i samarbete med Lantbrukarnas Riksförbund 21 oktober

Smakmötet 2019, där Sveriges främsta kockar provade, bedömde och utsåg de finaste råvarorna från landets mest ambitiösa producenter i kategorierna fågel, gris och nöt.

Årets event var en heldag på Gamla Riksarkivet där kockar och representanter från hela livsmedelskedjan möttes i fördjupande panelsamtal om framtidens kött med fokus på ursprung, hållbarhet och utveckling.

Vi hade förmånen att träffa och lyssna till den isländska kocken Haflidi Halldorsson, tillika VD för Icelandic Lamb, som föreläste om ”The value of heritage breed” (föreläsningen är på engelska). Maria Forshufvud, VD Svenskmärkning, presenterade ursprungsmärkning på restauranger. LRF region Sydost och Länsstyrelsen i Kalmar delade med sig av erfarenheter från ett pågående får & lammprojekt.

Vi blev även bjudna på måltider med fokus på kvalitet och hållbarhet, signerade Stefan Eriksson, Restauranglabbet och provningsledare Exceptionell råvara.

Resultaten av provningarna.

 

(Fotograf – Mattias Tiedermann)