Exceptionell Råvara

swedish exceptional food

  • Formulär
    • Fågel – instruktion & råvarufakta
    • Gris – instruktion & råvarufakta
    • Lamm/får – instruktion & råvarufakta
    • Nöt – instruktion & råvarufakta
  • Resultat
  • Om föreningen
    • Om föreningen
    • Historik
  • Press
  • Kontakt

Exceptionell Råvaras Smakmöten är en unik mötesplats och ett jättemåste för hela Sverige

15 januari, 2019 by Anita Lindström

Kocken Linnea Apelman, Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018

Kocken Linnea Apelman testar nötkött under smakmötet 2018

Linnea Apelman, kock:

En unik mötesplats

– Att alla olika led inom matrörelsen kan träffas – producenter, kockar, akademin – det ger ett unikt tillfälle att nätverka, säger Linnea Apelman, den enda kvinnliga kocken i den namnkunniga smakjuryn om 15 stjärnkockar.

Linnea Apelman har jobbat som kock i 8 år, men också varvat med studier. I höst ska hon studera vidare på Restauranghögskolan i Grythyttan.
– Jag tycker det är både roligt och viktigt att få förståelse för andra led i matkedjan, säger hon.

Tre gånger har hon varit med på Exceptionell Råvaras Smakmöten och bedömt kött.
– I år var det två av elva biffstockar av nötkött som var riktigt bra, säger hon, Och tre av sju kotlettrader.

Kocken Johan Gottberg

Kocken Johan Gottberg


Johan Gottberg, kock:

Ett jättemåste för hela Sverige!

Johan Gottberg skräder inte orden när det gäller Smakmötets betydelse.
– Det är superintressant och ett jättemåste för hela Sverige, säger han. Tillsammans med kollegorna gör han tummen upp för Exceptionell Råvara.

– Smakmötena skapar en unik brygga mellan oss kockar och producenterna, säger Johan Gottberg och kockkollegan Fredrik Juhlin fyller i:
– Det är särskilt viktigt för oss som verkar i Stockholm.

Johan Gottberg kom tillbaka till Sverige år 2000 efter 12 års arbete som kock utomlands.
– Det var en chock, säger han. Nu har Sverige kommit ikapp jättemycket men det arbetet måste fortsätta.

För Johan är det viktigt att veta varifrån råvarorna kommer.
– Det finns ett intresse men också en skyldighet för oss som kockar att veta varifrån råvarorna kommer. Och att få kunskap om jobbet som görs före oss inom slakt och styckning.

Arkiverad under: intervjuer, Tidigare inlägg

« Bilder från Exceptionell Råvaras Smakmöte 2018
Bilder från Utvecklingsmöte Gris 2019 »

KALENDARIUM 2022

2 maj
Utvecklingsmöte FÅGEL
Lokal: Petri Restaurang, Stockholm
Tid: 10.00-14.00
Adress: Kommendörsgatan 16, Stockholm

Anmälan

3 maj
Utvecklingsmöte GRIS
Lokal: Stockholms Hotell-och restaurangskola
Tid: 10.00-14.00
Adress: Arenavägen 60, Johanneshov

Anmälan

9 maj
Utvecklingsmöte NÖT
Lokal: Svartengrens, Stockholm
Tid: 10.00-14.00
Adress: Tulegatan 24, Stockholm

Anmälan

10 maj
Utvecklingsmöte LAMM/FÅR
Plats: Brutalisten, Stockholm
Tid: 10.00-14.00
Adress: Regeringsgatan 71, Stockholm

Anmälan

31 oktober
Smakmöte, Stockholm

Anmälan

__________________________

Tidigare möten 2021

10 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte LAMM/FÅR
Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Arenavägen 60, Johanneshov

11 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte NÖT
Svartengrens
Tulegatan 24, Stockholm

17 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte FÅGEL
Ateljé Gastrologik
Artellerigatan 14, Stockholm

18 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte GRIS
L´Avventura
Sveavägen 77, Stockholm

24 maj - Göteborg
Utvecklingsmöte, värd KLS Ugglarps
Restaurang Bhoga
Norra Hamngatan 10, Göteborg

26 maj - Malmö
Utvecklingsmöte, värd KLS Ugglarps
Restaurang Mutantur
Erik Dahlbergsgatan 14, Malmö

4 oktober - Kalmar
Utvecklingsmöte i samarbete med KLS Ugglarps

5 oktober - FÅR/LAMM, Kalmar
Utvecklingsmöte FÅR/LAMM i samarbete med Länsstyrelsen i Kalmar.

1 november
SMAKMÖTE, Stockholm

Följ oss på Instagram

 

samarbetspartner

  

  • Formulär
    • Fågel – instruktion & råvarufakta
    • Gris – instruktion & råvarufakta
    • Lamm/får – instruktion & råvarufakta
    • Nöt – instruktion & råvarufakta
  • Resultat
  • Om föreningen
    • Om föreningen
    • Historik
  • Press
  • Kontakt

Copyright © 2022 · Foodie Child Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress