Spännande bredd när vi provade nöt i Göteborg

– Återigen ser vi en spännande bredd med olika raser och tekniker för hängning, talgstöpning, hängningstider, att åldern ger så otroligt mycket djupa smaker, säger provningsledare Stefan när han summerar dagens utvecklingsmöte för nötkött på Restaurang Bhoga i Göteborg. Han menar också att experimentlustan är stor bland producenter och slakterier och att vårt sätt att klassificera nöt skulle behöva en rejäl uppgradering och modernisering.
Förutom provning och bedömning av dagens fem råvaror blev det en givande dialog och nätverkande mellan deltagande producenter, kockar verksamma i regionen och branschen idag representerade av KLS, LRF, Martin Servera, Köttföretagen, Lokalproducerat i Väst, Länsstyrelsen, turistnäringen i Västsverige.

Råvaror som bedömdes utöver standard nötråvara:
-45 månaders stut av rasen Wagyu x Brown Swiss producerat av Alpha Wagyu, Dalstorp
-107 månaders SRB ko producerat av Stefan och Egon Nilsson, Löttorp, Öland.
-SRB, producerat av Böja Stommen, Skaraborg
-4 år och 3 månader gammal stut av rasen Yersey från Gissebo Gård, Åtvidaberg.