Exceptionell Råvara

swedish exceptional food

  • Formulär
    • Fågel – instruktion & råvarufakta
    • Gris – instruktion & råvarufakta
    • Lamm/får – instruktion & råvarufakta
    • Nöt – instruktion & råvarufakta
  • Resultat
  • Om föreningen
    • Om föreningen
    • Historik
  • Press
  • Kontakt
  • English

Satsning på genuina raser

2 september, 2014 by Anita Lindström

Johan Widing
Johan Widing, Bokeslunds gård i Hörby:
– Vi levererar löpande till Bastard i Malmö men även till Tryne till Knorr och Smak i Malmö. Vår kulturraskyckling kan man även hitta hos Mathias Dahlgren och förhoppningsvis på ännu fler krogar under 2014. Vi har gott om nöjda kunder men ett beröm som fastnat är hur Björn Frantzén beskrev min Fifty-five Flowery chicken: ”A swedish chicken that easily kicks all the french chickens in the ass”.
Johan och hans familj har valt att satsa på det genuint svenska så i deras stall och hagar hittar man kor, får och höns av svenska raser som har en månghundraårig tradition av att förse det svenska köket med förstklassiga råvaror.
– Under det senaste året har vi också arbetat för att säkerställa att dessa raser finns kvar i framtiden. Vi har bildat en förening med stamböcker för de olika svenska kulturraserna av fjäderfä, som rasen Fifty-five Flowery. Det är en av de riktigt unika raser som skapades av pastorn Martin Silverudd i Småland 1955.

Bokeslund består av tre gårdar som drivs av två generationer. De jobbar för det småskaliga jordbruket, bevarandet av svenska lantraser och mångfald på landsbygden. Bokeslund är ekocertifierad. Gården säljer kött, primörer och ägg till restauranger och privatpersoner.

Arkiverad under: intervjuer

« Buffelsmör från Uppland
Kvalitetshöjning på både nöt och fågel »

KALENDARIUM 2022

2 maj
Utvecklingsmöte FÅGEL
Lokal: Petri Restaurang, Stockholm
Tid: 10.00-14.00
Adress: Kommendörsgatan 16, Stockholm

Anmälan

3 maj
Utvecklingsmöte GRIS
Lokal: Stockholms Hotell-och restaurangskola
Tid: 10.00-14.00
Adress: Arenavägen 60, Johanneshov

Anmälan

9 maj
Utvecklingsmöte NÖT
Lokal: Svartengrens, Stockholm
Tid: 10.00-14.00
Adress: Tulegatan 24, Stockholm

Anmälan

10 maj
Utvecklingsmöte LAMM/FÅR
Plats: Brutalisten, Stockholm
Tid: 10.00-14.00
Adress: Regeringsgatan 71, Stockholm

Anmälan

31 oktober
Smakmöte, Stockholm

Anmälan

__________________________

Tidigare möten 2021

10 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte LAMM/FÅR
Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Arenavägen 60, Johanneshov

11 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte NÖT
Svartengrens
Tulegatan 24, Stockholm

17 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte FÅGEL
Ateljé Gastrologik
Artellerigatan 14, Stockholm

18 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte GRIS
L´Avventura
Sveavägen 77, Stockholm

24 maj - Göteborg
Utvecklingsmöte, värd KLS Ugglarps
Restaurang Bhoga
Norra Hamngatan 10, Göteborg

26 maj - Malmö
Utvecklingsmöte, värd KLS Ugglarps
Restaurang Mutantur
Erik Dahlbergsgatan 14, Malmö

4 oktober - Kalmar
Utvecklingsmöte i samarbete med KLS Ugglarps

5 oktober - FÅR/LAMM, Kalmar
Utvecklingsmöte FÅR/LAMM i samarbete med Länsstyrelsen i Kalmar.

1 november
SMAKMÖTE, Stockholm

Följ oss på Instagram

 

samarbetspartner

  

  • Formulär
    • Fågel – instruktion & råvarufakta
    • Gris – instruktion & råvarufakta
    • Lamm/får – instruktion & råvarufakta
    • Nöt – instruktion & råvarufakta
  • Resultat
  • Om föreningen
    • Om föreningen
    • Historik
  • Press
  • Kontakt
  • English

Copyright © 2022 · Foodie Child Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress