Hur kan kockar och producenter samarbeta mer?

23 september bjöd vi in till ett dialog-och inspirationsseminarium på temat ”Råvaror, relationer och hållbara affärsmodeller” som ett avslut på projektet Kortare Livsmedelskedjor och för att fånga upp de upplevelser och reflektioner deltagarna gjorde som följde med på föreningens studieresa till Kalifornien 2023.
Under eftermiddagen varvades korta föredrag med exempel på nära, långsiktiga och hållbara affärssamarbeten från både San Francisco och Sverige med nätverkstid och diskussion om vad som behövs för att kockar och producenter ska samarbeta mer. Bl a lyftes möjligheterna med andelsjordbruk, medproducentskap och gemensamma säljarenor.  Ulrica Björnhag Hagshultskossorna, Oskar Nyström från @hornudden, Olle T Cellton @restobabette, @simonsrenstrom från Strömholms Lantbruk delade generöst med sig av sina tankar kring hållbara affärsmodeller, samarbeten kock-producent, både från San Fransisco och Sverige.
Restaurang Oxenstiernas kreativa ledare Elvira Lindqvist gav oss  pepp och inspiration på temat ”Så samarbetar man i praktiken”. Exceptionell Råvaras verksamhetsledare Lotta Strinnholm modererade dagen.
Seminariet ägde rum hos Länsstyrelsen i Stockholms län. 

*Projektet Kortare Livsmedelskedjor finansierades av Europeiska Jordbruksfonden