Exceptionell Råvara

swedish exceptional food

  • Formulär
    • Fågel – instruktion & råvarufakta
    • Gris – instruktion & råvarufakta
    • Lamm/får – instruktion & råvarufakta
    • Nöt – instruktion & råvarufakta
  • Resultat
  • Om föreningen
    • Om föreningen
    • Historik
  • Press
  • Kontakt
  • English

Hedemorahöns får beröm

1 september, 2014 by Anita Lindström

siw bred web
Siw Persson, uppfödare på Ockelbo kyckling:
– Vi levererar till Esperanto, de har köpt alla Hedemorahöns som gått att få fram hittills. Även Malin Söderström har köpt vår gravade och rökta kycklingfilé. I våra hemtrakter är det en hel del restauranger som använder sig av vår kyckling, bland annat Högbo Brukshotell och Växbo krog. Då är det Ross vi jobbar med.
– Jag blev helt mållös efter all uppmärksamhet vi fick på Smakmötet 20 oktober på Ulriksdals Wärdshus – att en liten lantras som Hedemorahönan kan ge så mycket mer smak var en överraskning.

Ockelbo kyckling är ett litet familjeföretag som har uppfödning, slakt och förädling på gården. Stor vikt läggs vid att fåglarna ska stressas så lite som möjligt vid slakt. Hittills är det Rosskyckling som stått i centrum men nu har man också en grupp Hedemorahönor.

Arkiverad under: intervjuer

« Smakmöte om Grönt på Studio Frantzén 18 augusti 2014
Smakmöte om Nötkött på Studio Frantzén 1 september 2014 »

KALENDARIUM 2022

2 maj
Utvecklingsmöte FÅGEL
Lokal: Petri Restaurang, Stockholm
Tid: 10.00-14.00
Adress: Kommendörsgatan 16, Stockholm

Anmälan

3 maj
Utvecklingsmöte GRIS
Lokal: Stockholms Hotell-och restaurangskola
Tid: 10.00-14.00
Adress: Arenavägen 60, Johanneshov

Anmälan

9 maj
Utvecklingsmöte NÖT
Lokal: Svartengrens, Stockholm
Tid: 10.00-14.00
Adress: Tulegatan 24, Stockholm

Anmälan

10 maj
Utvecklingsmöte LAMM/FÅR
Plats: Brutalisten, Stockholm
Tid: 10.00-14.00
Adress: Regeringsgatan 71, Stockholm

Anmälan

31 oktober
Smakmöte, Stockholm

Anmälan

__________________________

Tidigare möten 2021

10 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte LAMM/FÅR
Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Arenavägen 60, Johanneshov

11 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte NÖT
Svartengrens
Tulegatan 24, Stockholm

17 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte FÅGEL
Ateljé Gastrologik
Artellerigatan 14, Stockholm

18 maj - Stockholm
Utvecklingsmöte GRIS
L´Avventura
Sveavägen 77, Stockholm

24 maj - Göteborg
Utvecklingsmöte, värd KLS Ugglarps
Restaurang Bhoga
Norra Hamngatan 10, Göteborg

26 maj - Malmö
Utvecklingsmöte, värd KLS Ugglarps
Restaurang Mutantur
Erik Dahlbergsgatan 14, Malmö

4 oktober - Kalmar
Utvecklingsmöte i samarbete med KLS Ugglarps

5 oktober - FÅR/LAMM, Kalmar
Utvecklingsmöte FÅR/LAMM i samarbete med Länsstyrelsen i Kalmar.

1 november
SMAKMÖTE, Stockholm

Följ oss på Instagram

 

samarbetspartner

  

  • Formulär
    • Fågel – instruktion & råvarufakta
    • Gris – instruktion & råvarufakta
    • Lamm/får – instruktion & råvarufakta
    • Nöt – instruktion & råvarufakta
  • Resultat
  • Om föreningen
    • Om föreningen
    • Historik
  • Press
  • Kontakt
  • English

Copyright © 2022 · Foodie Child Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress