Hedemorahöns får beröm
Siw Persson, uppfödare på Ockelbo kyckling:
– Vi levererar till Esperanto, de har köpt alla Hedemorahöns som gått att få fram hittills. Även Malin Söderström har köpt vår gravade och rökta kycklingfilé. I våra hemtrakter är det en hel del restauranger som använder sig av vår kyckling, bland annat Högbo Brukshotell och Växbo krog. Då är det Ross vi jobbar med.
– Jag blev helt mållös efter all uppmärksamhet vi fick på Smakmötet 20 oktober på Ulriksdals Wärdshus – att en liten lantras som Hedemorahönan kan ge så mycket mer smak var en överraskning.
Ockelbo kyckling är ett litet familjeföretag som har uppfödning, slakt och förädling på gården. Stor vikt läggs vid att fåglarna ska stressas så lite som möjligt vid slakt. Hittills är det Rosskyckling som stått i centrum men nu har man också en grupp Hedemorahönor.