Skip to content
Sju kotlettrader testades vid Smakmötet . Fettranden är en viktig smakbärare.
Biffstock av en korsning mellan Wagyu och Angus fick 40,05 poäng – 2018 års smakmötes högsta poäng och klassad som Exceptionell Råvara.
Biffstock från 114 månader gammal SRB-ko
Mathantverket är viktigt när Exceptionell Råvara ordnar Smakmötet med eliten avuppfödare och kockar.
Mathantverket är viktigt när Exceptionell Råvara ordnar Smakmötet med eliten avuppfödare och kockar.
Mathantverket är viktigt när Exceptionell Råvara ordnar Smakmötet med eliten avuppfödare och kockar.
Alla köttbitar tillagas exakt likadant för testpanelen vid Smakmötet
Kocken Douglas Tjärnhammar-Alm från Kagges i Gamla Stan granskar en biffstock under smakprovningen
Fredrik Andersson, Det svenska kocklandslagets chef, bedömer en kotlettrad under Smakmötet 2018.
Luktsinnet är viktigt när man ska bedöma köttkvalitet,
Johan Gottberg doftar under stor koncentration på en biffstock av Anguskött
Test av nötkött under Smakmötet 2018
Kocken Linnea Apelman testar nötkött under smakmötet 2018
Kocken Johan Gottberg, doftar på biffstocken från Markus Lindströms 114 månader gamla SRB-ko.
11 stycken biffrader av nötkött testades under smakmötet. Tre av dem klassades som Exceptionell Råvara.
Kocken Johan Gottberg doftar på biffstocken innan provsmakningen
Mattias Dernelid, Smakriket, berättar om ER
Märta Jansdotter, vd Gröna Gårdar
Auni Hamberg, LRF
Filip Svensson, Eventassistent Årets Kock
11 biffstockar och 7 kotlettrader testades på Smakmötet i Stockholm den 1 oktober 2018
Sex uppfödare nådde klassen Exceptionell råvara. Fr.v. Maria Ekholm, Blekslättens Gård, Erika Buskas-Wulff, Närsjö Gård, Markus Lindström Stommens Lantbruk, Maria & Björn Olsson, Viking Fågel, Munka Ljungby, Hans Erik Holmqvist, Reco Meat med en av uppfödarna Erika Jansdotter från Gröna Gårdar.
Markus Lindström, med intyget på att hans SRB-kött nådde högsta kvalitetsklassen: Exceptionell Råvara.
Märta Jansdotter, VD Gröna Gårdar, med intyg på att den korsning av Wagyu-Angus som hennes far fött upp i Bohuslän klassificerats som Exceptionell Råvara.
Erika Buskas-Wulff från Närsjö Gård fick sin Mangalitza kastrat klassad som exceptionell råvara
Mangalitza eller ungerskt ullsvin har ett mycket marmorerat kött.
Stor och liten – Jonas Tunestål, vd KLS i samspråk med Thorsten Laxvik på Rafnaslakt
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Ok Läs mer