Exceptionell Råvara

swedish exceptional food

  • Möten
    • Utvecklingsmöte – Fågel
    • Utvecklingsmöte – Gris
    • Utvecklingsmöte – Lamm/får
    • Utvecklingsmöte – Nöt
  • Resultat
  • Om föreningen
    • Om företaget
    • Historik
  • Press
  • Kontakt

Bilder från Exceptionell Råvaras Smakmöte 2018

14 januari, 2019 by Anita Lindström

Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Sju kotlettrader testades vid Smakmötet . Fettranden är en viktig smakbärare.
Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Biffstock av en korsning mellan Wagyu och Angus fick 40,05 poäng – 2018 års smakmötes högsta poäng och klassad som Exceptionell Råvara.

Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Biffstock från 114 månader gammal SRB-ko
Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Mathantverket är viktigt när Exceptionell Råvara ordnar Smakmötet med eliten avuppfödare och kockar.

Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Mathantverket är viktigt när Exceptionell Råvara ordnar Smakmötet med eliten avuppfödare och kockar.
Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Mathantverket är viktigt när Exceptionell Råvara ordnar Smakmötet med eliten avuppfödare och kockar.

Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Alla köttbitar tillagas exakt likadant för testpanelen vid Smakmötet
Kocken Douglas Tjärnhammar-Alm från Kagges
Kocken Douglas Tjärnhammar-Alm från Kagges i Gamla Stan granskar en biffstock under smakprovningen

Fredrik Andersson, svenska kocklandslagets chef
Fredrik Andersson, Det svenska kocklandslagets chef, bedömer en kotlettrad under Smakmötet 2018.
Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Luktsinnet är viktigt när man ska bedöma köttkvalitet,

Johan Gottberg
Johan Gottberg doftar under stor koncentration på en biffstock av Anguskött
Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Test av nötkött under Smakmötet 2018

Kocken Linnea Apelman, Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Kocken Linnea Apelman testar nötkött under smakmötet 2018
Kocken Johan Gottberg, Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Kocken Johan Gottberg, doftar på biffstocken från Markus Lindströms 114 månader gamla SRB-ko.

Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
11 stycken biffrader av nötkött testades under smakmötet. Tre av dem klassades som Exceptionell Råvara.
Markus Lindström, Stommens lantbruk, Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Markus Lindström, Stommens lantbruk, med köttet från sin SRB-ko som kvalade in i högsta kvaliutetsklassen: Exceptionell Råvara.

Kocken Johan Gottberg, Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Kocken Johan Gottberg doftar på biffstocken innan provsmakningen
Mattias Dernelid, Smakriket, Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Mattias Dernelid, Smakriket, berättar om ER

Märta Jansdotter, vd Gröna Gårdar, Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Märta Jansdotter, vd Gröna Gårdar
Auni Hamberg, LRF, Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Auni Hamberg, LRF

Filip Svensson, Eventassistent Årets Kock
Filip Svensson, Eventassistent Årets Kock
Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
11 biffstockar och 7 kotlettrader testades på Smakmötet i Stockholm den 1 oktober 2018

Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Sex uppfödare nådde klassen Exceptionell råvara. Fr.v. Maria Ekholm, Blekslättens Gård, Erika Buskas-Wulff, Närsjö Gård, Markus Lindström Stommens Lantbruk, Maria & Björn Olsson, Viking Fågel, Munka Ljungby, Hans Erik Holmqvist, Reco Meat med en av uppfödarna Erika Jansdotter från Gröna Gårdar.
Markus Lindström, Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Markus Lindström, med intyget på att hans SRB-kött nådde högsta kvalitetsklassen: Exceptionell Råvara.

Märta Jansdotter, vd Gröna Gårdar, Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Märta Jansdotter, VD Gröna Gårdar, med intyg på att den korsning av Wagyu-Angus som hennes far fött upp i Bohuslän klassificerats som Exceptionell Råvara.
Erika Buskas-Wulff från Närsjö Gård, Smakmötet, Exceptionell Råvara 2018
Erika Buskas-Wulff från Närsjö Gård fick sin Mangalitza kastrat klassad som exceptionell råvara

Mangalitza eller ungerskt ullsvin, Exceptionell Råvara 2018
Mangalitza eller ungerskt ullsvin har ett mycket marmorerat kött.
Jonas Tunestål, vd KLS i samspråk med Thorsten Laxvik på Rafnaslakt
Stor och liten – Jonas Tunestål, vd KLS i samspråk med Thorsten Laxvik på Rafnaslakt

Arkiverad under: Arkiv

« Det är lite Kött-tombola
Exceptionell Råvaras Smakmöten är en unik mötesplats och ett jättemåste för hela Sverige »

KALENDARIUM 2021

10 maj 
Utvecklingsmöte LAMM/FÅR, Stockholm
Anmäl intresse

11 maj
Utvecklingsmöte NÖT, Stockholm
Anmäl intresse

17 maj
Utvecklingsmöte FÅGEL, Stockholm
Anmäl intresse

18 maj
Utvecklingsmöte GRIS, Stockholm
Anmäl intresse

1 november
SMAKMÖTE, Stockholm
Anmäl intresse

__________________________

Tidigare möten 2020

12 oktober 2020
Utvecklingsmöte Lamm, Stockholm
Se resultat

6 oktober 2020
Utvecklingsmöte Gris, Stockholm
Se resultat

5 oktober 2020
Utvecklingsmöte Fågel, Stockholm
Se resultat

28 september 2020
Utvecklingsmöte Nöt, Stockholm
Se resultat

14 september 2020
Utvecklingsmöte, Härnösand
Se resultat

__________________________

Tidigare möten 2019

Smakmöte 21 oktober 2019


 

Följ oss på Instagram


 

Samarbetspartner

  

  • Möten
    • Utvecklingsmöte – Fågel
    • Utvecklingsmöte – Gris
    • Utvecklingsmöte – Lamm/får
    • Utvecklingsmöte – Nöt
  • Resultat
  • Om föreningen
    • Om företaget
    • Historik
  • Press
  • Kontakt

Copyright © 2021 · Foodie Child Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.OkLäs mer