- Sju kotlettrader testades vid Smakmötet . Fettranden är en viktig smakbärare.
- Biffstock av en korsning mellan Wagyu och Angus fick 40,05 poäng – 2018 års smakmötes högsta poäng och klassad som Exceptionell Råvara.
- Biffstock från 114 månader gammal SRB-ko
- Mathantverket är viktigt när Exceptionell Råvara ordnar Smakmötet med eliten avuppfödare och kockar.
- Mathantverket är viktigt när Exceptionell Råvara ordnar Smakmötet med eliten avuppfödare och kockar.
- Mathantverket är viktigt när Exceptionell Råvara ordnar Smakmötet med eliten avuppfödare och kockar.
- Alla köttbitar tillagas exakt likadant för testpanelen vid Smakmötet
- Kocken Douglas Tjärnhammar-Alm från Kagges i Gamla Stan granskar en biffstock under smakprovningen
- Fredrik Andersson, Det svenska kocklandslagets chef, bedömer en kotlettrad under Smakmötet 2018.
- Luktsinnet är viktigt när man ska bedöma köttkvalitet,
- Johan Gottberg doftar under stor koncentration på en biffstock av Anguskött
- Test av nötkött under Smakmötet 2018
- Kocken Linnea Apelman testar nötkött under smakmötet 2018
- Kocken Johan Gottberg, doftar på biffstocken från Markus Lindströms 114 månader gamla SRB-ko.
- 11 stycken biffrader av nötkött testades under smakmötet. Tre av dem klassades som Exceptionell Råvara.
- Markus Lindström, Stommens lantbruk, med köttet från sin SRB-ko som kvalade in i högsta kvaliutetsklassen: Exceptionell Råvara.
- Kocken Johan Gottberg doftar på biffstocken innan provsmakningen
- Mattias Dernelid, Smakriket, berättar om ER
- Märta Jansdotter, vd Gröna Gårdar
- Auni Hamberg, LRF
- Filip Svensson, Eventassistent Årets Kock
- 11 biffstockar och 7 kotlettrader testades på Smakmötet i Stockholm den 1 oktober 2018
- Sex uppfödare nådde klassen Exceptionell råvara. Fr.v. Maria Ekholm, Blekslättens Gård, Erika Buskas-Wulff, Närsjö Gård, Markus Lindström Stommens Lantbruk, Maria & Björn Olsson, Viking Fågel, Munka Ljungby, Hans Erik Holmqvist, Reco Meat med en av uppfödarna Erika Jansdotter från Gröna Gårdar.
- Markus Lindström, med intyget på att hans SRB-kött nådde högsta kvalitetsklassen: Exceptionell Råvara.
- Märta Jansdotter, VD Gröna Gårdar, med intyg på att den korsning av Wagyu-Angus som hennes far fött upp i Bohuslän klassificerats som Exceptionell Råvara.
- Erika Buskas-Wulff från Närsjö Gård fick sin Mangalitza kastrat klassad som exceptionell råvara
- Mangalitza eller ungerskt ullsvin har ett mycket marmorerat kött.
- Stor och liten – Jonas Tunestål, vd KLS i samspråk med Thorsten Laxvik på Rafnaslakt