Utvecklingsmöte fågel och gris 12 maj
Fågel och gris på Stockholms Stadshotell
Den 12 maj var det dags för nästa utvecklingsmöte på nyöppnade Stockholms Stadshotell då vi provade gris och fågel.
– Det var en sensationellt bra provning, en av de bästa på ett utvecklingsmöte vi haft när det gäller kvalitén på råvaror, menar provningsledare Stefan Eriksson och berättar att av 9 testade råvaror, fick 5 över 35 poäng vilket är en nivån för utmärkelsen Exceptionell råvara och 3 råvaror nådde Utmärkt kvalité, vilket ger fina förutsättningar till Smakmötet i höst då den riktiga bedömningen sker.
Resultatet av provningen hittar du här
Varför ska man delta på ett utvecklingsmöte?
– Exceptionell råvara visar gång på gång värdet i att kockar och producenter möts. Att som producent få kvitto på att man valt rätt i uppfödningsmodellen men också för att vi tillsammans kan lära oss mer om styckning, hängning, förpackning osv. samt för kockarna att inse hur bra råvaror det finns ute i landet som inte är standard eller smakar mediokert-jätteviktigt. Samt möjligheten att träffa varandra för att skapa kontakt för affärer. Det finns många råvaror som vi inte har testat ännu!
Kom, var med och utforska med ett intresserat gäng andra producenter och kockar, tillsammans utvecklar vi dina råvaror!