Program för press
Anmäl dig till Smakmötet här
Senast den 17:e oktober vill vi ha din anmälan.
9.00 |
PRESSFRUKOST Anita Lindström, verksamhetsledare Exceptionell råvara och värd för Smakmötet, Viktoria Östlund, LRF Kött hälsar välkommen. Hur vill vi äta kött? Elina Matsdotter, hållbarhetschef Svenskt Kött, presenterar en undersökning över konsumenters köpbeteende. |
10.00 | Välkommen till Smakmötet 2019. Presentatör: Ingela Stenson, strateg och omvärldsanalytiker |
10.10 | Anita Lindström, verksamhetsledare Exceptionell råvara hälsar välkommen till dagen. |
10.15 | Ursprungsmärkning på restauranger. Maria Forshufvud, VD Svensk märkningen. |
10.30 – 12.00 | Provningar nöt. |
10.45 | Tala smak – gris. En kartläggning av grisköttets smaker och sensoriska egenart. Lars Peder Hedberg, grundare Tala Smak AB. |
12.00 – 13.30 | Provningar gris. |
12.00 | Lunch. |
12.30 | The value of heritage breed. Haflidi Halldorsson, kock och VD Icelandic Lamb |
13.30 – 15.00 | Provningar fågel. |
13.45 – 14.15 |
Svensk djuruppfödning ur ett hållbarhetsperspektiv (paneldebatt) |
15.15- 15.30 |
Exceptionell råvara får & lamm i Kalmar län, ett pågående utvecklingsarbete. |
15.30 | Diplomering. |
16.00 | Mingel. |